Slavnostní události ze zúčastnila nejen spousta místních, ale také potomci bývalých německých obyvatel Stonařova. Křížová cesta se tedy otevírala  žehnáním v obou jazycích, jak českém, tak i německém.

Křížová cesta ve Stonařově nepřežila komunistický režim, byla v havarijním stavu na pokraji zničení. Městys se proto pustil do rekonstrukce. Nové kříže na speciální zakázku pro Stonařov zhotovil kamenosochař Josef Máca z Kališť. Původní kříž zůstal pouze jeden, a to hned ten první. Zbývající kříže musel Josef Máca dodělávat nové.

Na vrcholu obec postavila repliku původní kapličky. Tam byla v sobotu umístěna soška svaté Anny a svaté Marie. Ani ta není originální. Na sošce asi tři měsíce pracoval amatérský řezbář Jaroslav Hlaváček z Batelova. Jde o kopii původního dvousoší, které i nadále zůstává na stonařovské faře. „Sošku jsem vyráběl necelé tři měsíce, ve volných chvílích po práci. Použil jsem na ni speciální olejové barvy. Ty sice dlouho schnou, ale zase mají dlouho životnost," řekl batelovský řezbář Jaroslav Hlaváček.

Obnova křížové cesty vyšla asi na osm set tisíc korun. Kalvárie, která během letošního roku prošla obrovskou proměnou, by se měla stát relaxačním a odpočinkovým místem s krásnými výhledy do krajiny. Jak pro místní, tak i pro návštěvníky ze širokého okolí. Na obnově křížové cesty v dezolátním stavu a jejího okolí se podílela řada subjektů, a to i z řad obyvatel Stonařova.