Po několika měsících se z budovy sundalo lešení a proběhla kontrola stavu po opravách. Pacienti nyní budou mít během hospitalizace větší komfort. Navíc se díky zateplení a výměně oken významně uspoří náklady za vytápění.

Pavilon, kde se nachází oddělení dlouhodobě nemocných, paliativní péče, rehabilitační oddělení a hemodialýza, se začal opravovat letos 
v létě. Za několika týdnů se vyměnila okna a dveře za nové, opravila se střecha a balkony 
a zateplil se plášť. Změnu ocení hlavně pacienti. „V pokojích bude nyní příjemné klima a nebude tudy profukovat jako dříve," pochválil změny provozně-technický náměstek nemocnice Alexander Filip.

Opravený pavilon je zanesen v novém navigačním systému, je označený písmenem F. Díky postupnému zavádění nového orientačního systému by se v celém areálu nemocnice měli pacienti i návštěvy lépe orientovat.

Budova pavilonu ODN, která je v provozu od roku 1988, již nevyhovovala technickým požadavkům na tepelnou pohodu a měla vysoké náklady na provoz. Díky zateplení by se měly ušetřit statisíce korun ročně na energiích, přesná částka bude známa už brzy.

Projekt vyšel celkově na 
19,5 milionu korun, 85 procent nákladů se zaplatilo z Fondu soudržnosti prostřednictvím Operačního programu Životní prostředí, 14 procenty přispěl Kraj Vysočina a procento je z národních zdrojů.

Na příští rok je v plánu rekonstrukce diagnostického pavilonu nemocnice. V těchto chvílích se jedná také o opravě vnitřní části interního pavilonu. Opravit by se měly například koupelny a toalety nebo rozvody.

ZUZANA MUSILOVÁ