„Hlavní náplní akce bezesporu zůstávají mezinárodní závody v offroad trialu. Dva dny se budou rvát o stupně vítězů ti nejlepší řidiči z celé Evropy. Svou účastí nás poctí třeba Sergio Mirallas Garcia ze Španělska, který je čerstvým vicemistrem Evropy. Znovu tak uvidíte špičkové stroje včetně několika vozidel na hranici a někdy i za hranicí fyzikálních zákonů,“ řekl pořadatel Tomáš Kratochvíl.

Doprovodný program v sobotu odpoledne zpestří kaskadéři se svojí destruction show, kde pořádně otestují autovraky určené k ekologické likvidaci. Na závěr přijde na řadu sešrotování toho, co z vozidel zbude. „Příští rok bychom chtěli v areálu udělat nový závod. Lidé by ve starých autech projeli trasu a zablbli si a vyplavili adrenalin. Bylo by to v jiném termínu, než jsou Pístovské mokřady,“ doplnil další informace Kratochvíl.

Jihlavský DIOD.
Workshop, přednáška, promítání i divadlo. To vše si užijete v DIODu

Lidé si v sobotu užijí závod kočárků nebo pohled na dívky v bikinách běhající bažinou. Pro děti bude připravený offroadový vláček, skákací hrad, bagrování pro zábavu a další atrakce. Kdo chce, může se zúčastnit divácké soutěže Jožin z Bažin, proběhnout bažinou a zkusit vyhrát peníze a živou odměnu. V neděli odpoledne bude Jožin Bažin pro auta, v rozbahněné tůni skončí také autobus Karosa plný lidí. „Tahle myšlenka vznikla už loni, kdy mi bylo řečeno, kdy do bahna pošlu autobus. Prvně jsme měli nachystaný malý, ale nakonec nám kamarád nabídl Karosu. Tohoto netradičního zájezdu se mohou zúčastnit i diváci,“ uzavřel Kratochvíl.

Na spodním Masarykově náměstí v Jihlavě se nyní objevily desítky vstupenek v hodnotě 20 000 korun. Poukázky v podobě dudlíků jsou zahrabané v bahně na stanovišti Pístovských mokřadů. Zájemci o volňásky je tak musí najít, umýt a odnést do prodejny s dětskými potřebami HugoCZ do Obchodního centra Březinky v Jihlavě.

Bližší informace a kompletní program je na www.pistovskemokrady.cz