Přitom už na začátku roku mluvil jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban o tom, že se plánovaná rekonstrukce stadionu uskuteční za pět minut dvanáct, ne-li pět minut po dvanácté. Uběhlo půl roku a Jihlava stále neví, co se stadionem bude.

V zastupitelstvu už se mluvilo o dvou variantách rekonstrukce nebo o zboření starého stadionu a stavbě nového na stejném místě nebo i za městem. O dvou různých podobách stadionu se také vedla diskuse s fanoušky Dukly Jihlava. Poslední verze je ta, že stadion se bude znovu projednávat na zářijové schůzi zastupitelstva.

„Pracuje se na tom, konkrétně na studii, která navrhne nové řešení tak, abychom vyhověli stávajícímu stavebnímu povolení. A také abychom vyhověli všem připomínkám a do stavby je zapracovali," vyjádřil se náměstek jihlavského primátora Vratislav Výborný (ČSSD).

Právě nová studie by měla být představena zastupitelům. „Nové stavební povolení by byl velký risk, mohla by se objevit skupina odpůrců, a rekonstrukce by se tak mohla posunout o několik let, proto chceme využít stávající stavební povolení," dodal Výborný.

Jestli je ale šance, že zastupitelé novou studii odsouhlasí, je ve hvězdách. Situace v jihlavské koalici je totiž napjatá. „No, tady spíš pomáhá opozice, šanci to má," naznačil Výborný.

Horácký zimní stadion byl otevřen v roce 1956, zastřešení získal v šedesátých letech. „Stadion je v katastrofálním stavu, z roku na rok máme co dělat, abychom ho udrželi v provozu," uvedl Bedřich Ščerban, jednatel HC Dukla. Problémy jsou podle něj se střechou stadionu, ale také s jeho technologiemi, zařízením a kabinami.