Ze středních škol z Vysočiny si nakonec nejlépe vedla Střední škola stavební Třebíč, která obsadila 3. místo, jen o stupínek horší byl tým z pořádající jihlavské stavební školy.

Pily hučely, třísky létaly, soustředění bylo až hmatatelné. Soutěže o nejtalentovanější mladé tesaře se zúčastnilo osm dvoučlenných týmů ze středních odborných škol a učilišť z území Čech.

Poškozená fasáda jednoho z domů na Fibichově ulici v Jihlava.
Policie v Jihlavě pátrá po vandalovi, poničil fasádu domů

„Porotci z Cechu klempířů, pokrývačů a tesařů i učitelé odborného výcviku byli zvědaví, jestli se na znalostech a dovednostech žáků nějak zásadně projevily uzávěry škol kvůli šíření koronaviru v minulých měsících a letech. A nutno říci, že jsme byli všichni příjemně překvapeni jednak velkým zaujetím soutěžících žáků, jejich šikovností, ale také tím, že se žádné velké mezery ve znalostech a dovednostech žáků neukázaly,“ přibližuje ředitel jihlavské stavebky Pavel Toman.

Vítězství nakonec bral tým ze Střední odborné školy Jarov z Prahy, druhé místo Střední škola řemeslná Jaroměř. Bronz získali mladí tesaři z Třebíče a bramborovou medaili studenti pořádající školy.