Na soutěžící čekal jednoduchý úkol: po startu v Pivovarské restauraci měli oběhnout sedm hospod, dát si v každé z nich dvě piva a doběhnout do cíle v Dělnickém domě. Dívky měly navštívit hospod šest a v každé vypít dvě malá piva.

„Někteří účastníci to pojali jako sportovní závod, ve kterém jde o čas, jiní jako společenskou událost. Některé výsledné časy byly pod jednu hodinu, jiné také třeba přes tři hodiny čistého času,“ informoval pořadatel závodu Vladislav Posekaný. Závod dokonale prověřil i síly a možnosti hospodských.

„Během čtvrt hodiny jsem roztočil a roznesl stovku piv studentům, k tomu ještě obsluhoval i normální hosty restaurace,“ svěřil se se svou zkušeností číšník z Pivovarské restaurace.

Maraton po hospodách vzbudil i pozornost štamgastů. „Čtrnáct piv za padesát čtyři minut bych dal, ale s během mezi restauracemi asi ne,“ svěřil se štamgast Alois Mikletič.

Závodu se zúčastnilo 58 dvojic. Nechyběl mezi nimi ani jednadvacetiletý student polytechniky Radek. „Maratonu jsem se účastnil pro zábavu,“ poznamenal vysokoškolák.

Miroslav Mareš, Michak Kolařík