První kotva se rozjela ve dvě hodiny odpoledne a areál se zaplnil prvními nedočkavci. „ V pátek jsme zde měli zhruba šedesát návštěvníků. V sobotu už bych počet odhadoval na více než 200 lyžařů,“ přiblížil jeden z provozovatelů vleku.

Ti si jízdu na více než tři sta metrů dlouhém svahu opravdu užívali. „My jsme sem přijeli s dětmi, které se teprve na lyžích učí a ty podmínky jsou pro ně více než ideální,“ uvedla Monika Havelková, jedna z návštěvnic střediska.

Kateřina Čapková pomáhá v Bohuslavicích dětem, které jsou vážně nemocné.
Adélka neměla chodit, pomohli jí v Bohuslavicích

Lyžařský vlek je v provozu od pondělí do pátku od dvou hodin odpoledne do osmi večer. O víkendu poté vozí lyžaře od devíti ráno také do osmi večer. Dospělí zde za dvacet jízd zaplatí 150 korun, děti 140 korun.

Na své si ale v tomto přijdou i milovníci běžek. Teplota pod bodem mrazu je nejlepší pro úpravu běžkařských stop pomocí techniky. Pro sportovce z okolí Telče a Třeště je upraveno zhruba sedmdesát kilometrů tras.

Ale ani běžkaři z okolí Jihlavy nepřijdou zkrátka. Využít mohou hned tři okruhy – Vysoká, Okrouhlík a Nový Hojkov. Aktuální informace o stavu běžkařských tras najdou zájemci na Facebooku Běžky Telčsko anebo Lyžařské Jihlavsko.

Ilustrační foto
Na úřednici, která zpronevěřila peníze, podali trestní oznámení