Teploty by dokonce 
v pondělí mohly vystoupat až na třicet stupňů Celsia.

Letní počasí uvítají hlavně provozovatelé koupališť, kde doteď měli opravdu mizernou návštěvnost. Své o tom ví v jihlavském Vodním Ráji, jehož venkovní areál je otevřený 
od 26. května. „První den přišlo pouhých třicet tři lidí. Za celou dobu pak Vodní Ráj navštívilo zhruba šedesát lidí, což je opravdu velká bída. Nyní se tu zájem o koupání určitě o dost zvýší, ale nemůžeme počítat 
s tím, že se k nám lidé nahrnou hned v první den, kdy se udělá hezky," uvedl mluvčí provozovatele Vodního Ráje Martin Málek.

Když se lidé nemohli vykoupat venku, zamířili alespoň do kryté části jihlavského aquaparku. „Návštěvnost se nám tam nyní zvýšila i díky školním výletům," doplnil Málek. Venkovní areál Vodního Ráje má kapacitu 2 500 lidí, do kryté části se vejde až dvě stě padesát lidí.

Kvůli špatnému počasí museli ve Vodním Ráji přesunout i akci k zahájení sezony, a to na 30. června. „Spojíme ji 
s dalšími dvěma akcemi – se zahájením letních prázdnin 
a s vyhlášením soutěže Miss Vodní Ráj 2012," informoval mluvčí Málek.

Deštivé počasí uplynulých dní moc nepotěšilo turisty, kteří se ubytovali v kempu Velkopařezitý u Řásné. Na návštěvnost kempu to ale podle provozovatele Eduarda Jak᠆wertha až tak velký vliv nemělo. „Měli jsme tu ubytované hlavně školní výlety, školáci přijeli na jeden dva dny. Další školní výlety očekáváme ještě příští týden. Konalo se tu také několik víkendových, zejména motoristických akcí, lidé si sem cestu našli, většinou je špatné počasí neodradilo. Podobné to bude i teď," řekl Jakwerth.

A jaké počasí nás v nejbližších dnech čeká? V noci k nám začal proudit velmi teplý vzduch od jihu. V sobotu bude jasno až polojasno, odpoledne 
by se při zvětšené oblačnosti mohly objevit bouřky. Nejvyšší odpolední teploty se vyšplhají na 25 až 29 stupňů.

V neděli bude přes naše území postupovat slábnoucí studená fronta, za ní se v pondělí obnoví příliv teplého vzduchu od jihu. V neděli se denní teploty budou pohybovat mezi 23 až 27 stupni, v pondělí už vystoupají na 26 až 30 stupňů Celsia. Hezké počasí by mohlo vydržet až do poloviny příštího týdne.

V nejbližších dnech lze očekávat ojediněle výskyt intenzivních bouřek doprovázených přívalovými srážkami, kroupami nebo i nárazy větru.

ZUZANA MUSILOVÁ