„I na konci loňského dubna bylo několik dnů hezky, lidé sem přijeli, ale tolik jako letos jich tu tehdy rozhodně nebylo. Letní počasí i prodloužené víkendy nám tento rok pomohly. Jakmile ale dojde k většímu ochlazení, počet ubytovaných hostů se logicky velmi rychle sníží," řekl provozovatel kempu Eduard Jakwerth.

Ani v nejbližších dnech ale nezůstane areál u Řásné prázdný, začne totiž období školních výletů. „Zájem o tyto pobyty je letos dobrý. Opět přijedou naši stálí klienti – školy z Třeště, Telče, Jihlavy nebo Třebíče, pobyty tu mají rezervované ale i školy ze vzdálenějších míst, třeba až z Prahy," doplnil Jakwerth.

V kempu právě vrcholí přípravy na hlavní sezonu a i v těchto dnech si tam lidé zajišťují ubytování na letní měsíce. Zájem o kemp je velmi slušný, jeho kapacita je zatím podle Jakwertha naplněná z osmdesáti procent. „Lidi určitě potěší to, že jsme nezvýšili ceny za ubytování. Podrobné informace najdou na našem webu," přiblížil provozovatel.

Asi sedmdesát procent klientely kempu tvoří hosté, kteří se pravidelně vrací. „Podle letošních objednávek hodně narostl počet ubytovaných Čechů, asi nemají peníze na pobyt u moře. Naopak počet cizinců, kteří dovolenou stráví v kraji pod Javořicí, poslední tři roky stále klesá," uvedl Jakwerth.

V areálu u Řásné se letos podařilo dokončit kompletní přestavbu chatek, všechny jsou tedy již nyní vybaveny záchodem, sprchovým koutem s umyvadlem a kuchyňkou. „Hosté už nebudou muset chodit do společných umýváren," podotkl Jak᠆werth. „Dokončeny byly také úpravy nového kiosku u vjezdu do kempu," vyjmenoval provozovatel.

Na začátku května zahájil sezonu autokemp v jihlavském Pávově. I tady už se ubytovalo několik lidí, provozovatelé kempu se teď ale hlavně připravují na letní sezonu.

„Zájem lidí je malý, kemp funguje teprve pár dní. Jihlavané sem spíš chodí na procházky nebo se opalovat k rybníku," informovala Jana Talpová z recepce pávovského autokempu. Podle jejích informací se v tuto chvíli jedná o podobě aktuálního ceníku, bližší informace budou k dispozici zhruba za čtrnáct dní.

ZUZANA MUSILOVÁ