V sobotu 26. září přišly do provozovny dvě ženy a následně za nimi přišel ještě muž, který svým jednáním upoutal pozornost ostatních hostů. Vzhledem k jeho chování došlo k rozepři, po které muž z podniku odešel. Následně ale došlo k dalšímu konfliktu před provozovnou a ke zranění jedné osoby.

Po přijetí oznámení začali případ prověřovat policisté. Zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů výtržnictví a ublížení na zdraví. „Policisté provedli důkladné šetření za účelem zjištění maximálního množství informací důležitých pro prověřování, shromažďovali získané poznatky a vyhodnotili také záznamy z kamer,“ řekla policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Tři muži riskovali život, cestovali na podvozku zahraničního návěsu.
Migranti se vezli v podvozku kamionu. Policie je chytla na D1 na Vysočině

V současné době se policie obrací na veřejnost s žádostí o spolupráci. Policisté by potřebovali zjistit totožnost muže zachyceného na videozáznamu a také žen, které byly v podniku s tím. „Žádáme muže a obě ženy na kamerovém záznamu, aby se přihlásili na tísňové lince 158. Policisté uvítají také informace od občanů, kteří některého z nich znají nebo mají informaci o tom, kde se v současné době nacházejí či pohybují,“ prosí veřejnost Kroutilová.