Postavy v modrých vestách s plnými plechovkami nealko nápoje lze potkat v Jihlavě na Brněnské ulici u Cyklo Pointu, který se nachází při výjezdu z města směrem na Brno.

Policisté si vzpomněli také na nejmenší spolucestující, kteří s rodiči o prázdninách často absolvují dlouhé přejezdy. Při silničních kontrolách tak kromě pokuty mohou řidiči pro své děti získat dětské kvízy s oblíbenými kresbami. Děti se na cestách nebudou nudit v úterý při průjezdu Čížovem od půl deváté do půl desáté a o den později ve Štokách od dvou do tří hodin odpoledne.

Ilustrační snímek
Za sto starých televizí mohou Jihlavané jet sedmkrát do Chorvatska

Pokud policisté řidiči naměří méně než jedno promile alkoholu, hrozí mu pokuta až padesát tisíc korun a zákaz řízení až na dva roky. V případě, že hodnota naměřeného alkoholu promile přesáhne, může být šofér potrestán až tříletým vězením a rovněž zákazem usednout za volant. „V souvislosti s řízením pod vlivem alkoholu policisté v Kraji Vysočina evidují od počátku letošního roku do 30. června z celkového počtu 2 2225 dopravních nehod 54 řidičů motorových vozidel, kteří havarovali vlivem požití alkoholického nápoje,“ doplnil vrchní policejní inspektor David Linhart z Krajského ředitelství policie Kraje Vysočina.

Policie se také nově chystá být aktivní na sociálních sítích, konkrétně na Facebooku, Twitteru a You Tube. Skrze tyto kanály chce informovat o bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.

Letiště Henčov.
Číňany zajímá jihlavské letiště