Policisté Krajského ředitelství policie Kraje Vysočina totiž připravili v souvislosti s nadcházejícími volbami do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky bezpečnostní opatření. 

Před začátkem a v průběhu voleb budou policisté monitorovat okolí volebních místností, aby byl zajištěn hladký a nerušený průběh voleb. „Zároveň budou spolupracovat s volebními komisemi za účelem přijetí nezbytných opatření k odstranění případných negativních jevů, které by mohly narušit důstojný průběh voleb,“ informovala policejní mluvčí Dana Čírtková. 

Hlídky policistů se tak v rámci výkonu služby budou ve větší míře koncentrovat do okolí volebních místností a na místa, kde by mohlo dojít k narušení veřejného pořádku. „Předpokládáme také úzkou spolupráci s jednotlivými volebními komisemi tak, aby nedošlo při sčítání či převozu volebních výsledků ke komplikacím,“ doplnila Dana Čírtková.

Dodala také, že v rámci bezpečnostního opatření budou policisté provádět také preventivní činnost zaměřenou na předcházení páchání protiprávního jednání, zejména majetkového charakteru, kontrolu dopravních prostředků, pátrání po osobách a věcech a vyhledávání řidičů pod vlivem omamných a psychotropních látek.