„Projekt řeší kompletní revitalizaci sídliště Palackého. Půjde o nové chodníky, komunikace, veřejné osvětlení, bude se dělat i vodovod a kanalizace,“ uvedl hlavní akce starosta Polné Jindřich Skočdopole.

Město při plánování revitalizace vycházelo z výsledků ankety, kde měli obyvatelé sídliště nejvíce zájem o úpravu chodníků a rozšíření počtu parkovacích míst. Sedmdesát jich pro dvě stovky bytů nestačí, byl by třeba zhruba dvojnásobný počet.

Další respondenti měli zájem o dětské hřiště pro děti do dvanácti let, úpravu zeleně a obnovu veřejného osvětlení.
Finanční náročnost akce je přes patnáct milionů bez DPH. Polná si musela vzít úvěr, jelikož se ani přes několik pokusů nepodařilo dosáhnout na dotaci. „Ministerstvem byly preferovány projekty, kde se jednalo o několikátou etapu. Ale rozkopat tady sídliště na více let je nereálné,“ vysvětlil Skočdopole.

Třešťské divadelní jaro. 57. ročník krajské soutěžní postupové přehlídky ochotnických divadelních souborů. Fotografie z tragikomedie Ženy v ringu aneb Vše o ženách, divadlo Stodola, Jiříkovice.
OBRAZEM: Do Třeště se sjeli ochotníci z celé republiky

Rekonstrukce začne devátého dubna a nejpozději poslední říjnový den skončí. Přerušení prací by mělo být pouze v době konání polenské Mrkvancové pouti. I když se jedná o krok, který vytvoří obyvatelům sídliště výrazně lepší komfort, starosta očekává komplikace. „V obecním zpravodaji bude kontakt na stavbyvedoucího, na kterého se lze obrátit s řešitelnými problémy,“ slíbil starosta.

Více než čtyři stovky obyvatel sídliště dělají osm procent z celkového počtu obyvatel Polné. Sídliště bylo postaveno v sedmdesátých letech minulého století a od té doby tam neproběhla žádná výraznější rekonstrukce.