Jde o jubilejní desátý pokoj v řadě. Aktuálně je tak polovina zázemí dětského oddělení v Jihlavě opravena.

„V nemocnici jsme byli 
s ročním synem jenom tři dny, ale i tak je to náročné, být v jednom pokoji takovou dobu. Díky opravenému zázemí a příjemnému personálu šlo ale vše zvládnout ve větší pohodě, protože jsme se tam cítili skoro jako doma," popsala maminka Monika Nováková.

V nově opraveném pokoji opět nechybí zázemí pro rodiče. „Doprovod může použít rozkládací pohovku. Připravené máme i barevně sladěné povlečení. Víme, že hospitalizace je náročná pro děti i jejich rodiče, a proto jim to tu chceme zpříjemnit," usmála se vrchní sestra dětského oddělení Simona Hájková, která je zároveň autorkou pokoje. „Snažíme se stlačit náklady na minimum. Výběr a nákup věcí včetně designu si děláme sami, s montáží nám pomáhají zaměstnanci údržby nemocnice," dodala Hájková.

Na pokoji je televize, menší lednička pro uchování potravin a několik kousků nádobí. Nechybí ani psací stůl na případné kreslení či hraní her. V pokoji je nově opravená podlaha, nábytek i dekorace.

Pokoj se mohl opravit díky koncertu Základní umělecké školy Telč s částečným přispěním výtěžku z Charitativního plesu nemocnice. Poděkování patří také Danu Havlovi za nákup postýlky. Na dětském oddělení jihlavské nemocnice je opravený desátý pokoj a čtyři vyšetřovny. Za rok na oddělení hospitalizují téměř pět tisíc dětí a necelé dva tisíce doprovodů. Průměrná délka hospitalizace je tři dny.