Výstava přibližuje nejen Hoffmanna, ale vyzdvihuje i jeho rodný dům, kde je umístěná, exponáty jsou přirozenou součástí interiéru. „Do expozice uvede návštěvníky hned v průjezdu geometrická intervence Esther Stocker odkazující na Hoffmannovu zálibu ve čtvercích. V muzeu uvidí nové modely Hoffmannových staveb, jeho cenné designérské kousky a také díla současných autorů,“ popsala Karolína Krásová z Moravské galerie.

Muzeum je přístupné bez průvodce, návštěvníci si mohou informace načíst přes QR kódy. „V muzeu také přibudou k původním modelům Hoffmannových významných staveb další, a to Sanatorium Purkersdorf, kabaret Fledermaus a palác Stoclet,“ sdělila Krásová. Novinkou je také naučná stezka, která vede Brtnicí. Zájemce zájemce třeba i na hřbitov. Tam jsou náhrobky, které Hoffmann navrhl pro své rodiče.

Vlak. Ilustrační foto.
Nové vlaky, kratší čekání i úpravy odjezdů. Od neděle platí nový jízdní řád

V muzeu jsou také tematické knížky z posledních třiceti let. Moravská galerie historicky poprvé vydala k expozici publikaci pro nečtenáře. „Vytvořit knížku pro nečtenáře byla výzva. Jde o dvě nová leporela pro děti do dvou let. Domeček Josefa Hoffmanna s originálními kresbami vytvořila umělkyně Maria Makeeva v kontrastním černobílém, a pak barevném provedení,“ přiblížil ředitel Moravské galerie Jan Press.