Příznivci hlasité muziky by si v pátek a v sobotu neměli nechat ujít Mrkvan Core Festival, kde vystoupí kapely jako Unhole Preachers, Indienami, Mimoritmus, Jet 8 nebo 13 steps to hell a mnoho dalších. Začátek je v pátek od 18.30 a v sobotu od 18 hodin. Festival se uskuteční na zimním stadionu.

Na polenském hradě se na sobotu a neděli chystá tradiční pouťový jarmark. Připraven je prodej polenských mrkvanců, prodej řemeslných výrobků nebo třeba organizované prohlídky hradu. V rámci doprovodného programu se návštěvníci mohou těšit na středověká divadélka, mistra kata Špínu z Tábora, středověkou střelbu v podhradí nebo na projížďky na koních.

Speciální pouťový program je připraven také v domě dětí a mládeže, kde bude k vidění výstava z letního tábora v Rohozné nebo třeba živé vstupy nových polenských hudebních seskupení. Večer bude ve znamení posezení s country kapelou. Další výstavu lidé najdou Rérychově galerii, kde vystavuje místní fotoklub.

O pouti nebudou chybět ani sportovní mače. Volejbalový zápas se bude hrát v sobotu od 10 hodin na antukových kurtech Lidového domu a fotbal přijde na řadu v neděli od 16.30 na městském stadionu.

ZUZANA MUSILOVÁ