Předkrm. V posledním období mají jihlavští i třebíčští hokejisté ve druhé nejvyšší soutěži výbornou formu. Už za dva dny se poměří v regionální bitvě. Ještě dnes ale musí podstoupit generálku před bojem o Vysočinu. Zdánlivě snazšího soupeře má Třebíč, jeden z nejúspěšnějších týmů na stadionech protivníků, která se představí na ledě předposledního Mostu. Jihlavští budou hájit svoji druhou pozici v soutěži, a zároveň možná i atakovat pozici lídra doma proti Kadani.

V Jihlavě bude k vidění souboj nejčastěji vítězících týmů soutěže. Domácí Dukla vybojovala tři body ve dvanácti zápasech, hostující Kadaň v jedenácti.

Deset z těchto skalpů ale získali Severočeši na domácím ledě, kde ztratili pouhé dva body se Slavií. Jinak se soupeři vraceli domů s nulou.

Naopak venku jsou hráči Kadaně druhým nejhorším celkem soutěže s jediným úspěchem. V pondělí padli i v Třebíči, kde zaspali začátek duelu a jejich stíhací jízda už nebyla úspěšná.

Zato Dukla natahuje svoji báječnou bilanci a určitě nebude chtít doma zaváhat. Týmu se daří, sestava se stabilizovala, skvělou formu má gólman Honzík. V pořadí soutěže z toho rezultuje skvělé druhé místo. „Vůbec ale na to nehledíme," drží hráče na uzdě trenér Petr Vlk i po výhře na Slavii. „Ve středu jsme vyhráli, ale to už je za námi. Čeká nás další zápas a opět musíme předvést stoprocentní výkon. Nic jiného nás nezajímá."

V roli favorita

Třebíč bodovala v posledních pěti utkáních a věří si i před cestou do Mostu. Místní Baník je na předposledním místě tabulky a na třináctý Přerov ztrácí osm bodů. V posledních dvou zápasech inkasoval čtrnáct branek (plus rozhodující nájezd), čímž je zřejmě odhalena největší slabina celku.

Horáci jsou na cizích stadionech mimořádně úspěšní. Z deseti utkání neuspěli venku třikrát, čtyřikrát vyhráli v základní hrací době, třikrát na nájezdy. Na sever Čech tak rozhodně pojedou v roli favorita. Naplní ji i tentokrát? K tomu ale asi budou potřebovat vylepšit loňskou bilanci, kdy v Mostě v obou zápasech vstřelili po jedné brance. Byť i to stačilo na jednu výhru.