Nové vedení na další dva roky zvolili delegáti krajského sněmu strany, který se konal v sobotu v Havlíčkově Brodě. Sněm se rovněž zabýval přípravou na předčasné parlamentní volby. „Kandidátku už máme několik dní schválenou výkonným výborem. A hned teď začne pracovat volební štáb na Vysočině," uvedl Sedlák.

Krajským lídrem kandidátky však bude Karel Tureček z Chýnova v Jihočeském kraji. Předseda expertní komise TOP 09 pro zemědělství a venkov dlouhodobě působil ve funkci náměstka a poradce i na několika ministerstvech. Turečkovo jméno uvedlo krajské vedení TOP 09 koncem srpna, nyní zveřejňuje kompletní obsazení své kandidátky.

Druhé místo na kandidátce bude patřit předsedkyni krajské organizace Starostů a nezávislých Zdeně Tajovské, jako třetí kandiduje žďárský místostarosta Ladislav Bárta.

Ve volbách do Sněmovny v roce 2010 skončila TOP 09 v Kraji Vysočina třetí se 14,34 procenta hlasů. „Já bych byl velice rád, kdybychom tento výsledek minimálně obhájili," řekl Sedlák.

Volební lídry na Vysočině oznámila už většina stran, které mají šanci dostat se do Sněmovny. ODS povede Jana Fischerová, zelení postavili do čela Hanu Konvalinkovou a lidovci Josefa Herbrycha. Lídrem ČSSD v kraji se stal hejtman Jiří Běhounek. V čele kandidátky ANO 2011 je Věra Jourová, komunisty vede Pavel Kováčik. Zemanovci jméno lídra zveřejní 12. září.