Akce se uskuteční ve středu 20. ledna. „Program začne ve 14 hodin v aplikaci Teams, kde budou připraveni tři studenti, kteří všechny zájemce seznámí s zajímavostmi ale také záludnostmi studia na brodském gymnáziu,“ popsal systém ředitel školy Hynek Bouchal.

Po virtuální procházce školou studenti odpoví zájemcům na dotazy. Po nich dostane slovo vedení školy. To budoucím studentům vysvětlí, jak vypadá přijímací řízení v rovině administrativy a zákona.

Afrika Jana Velíka zcela uchvátila.
Průvodce a lovec. Podívejte se na Afriku očima Jana Velíka ze Svratky

Hlavní část programu odstartuje až o půl čtvrté odpoledne. „Jsou to přijímací zkoušky nanečisto. Účast je otevřená všem zájemcům. Není podstatné, zda chtějí studovat na gymnáziu či na jiné střední škole. Také není třeba se nikde registrovat či hlásit předem.,“ vysvětlil ředitel Bouchal. Po připojení v aplikaci Teams se už studenti účastníci budou řídit pokyny zadavatele. První zkouška je z matematiky, pak následuje čeština. Výsledky zkoušek se studenti dozví kolem šesté hodiny večer.

Stejnou možnost jako havlíčkobrodské gymnázium dá svým studentům v lednu také gymnázium v Chotěboři nebo v Ledči nad Sázavou. „Už nyní se na projekt připravujeme, studenti dostanou informace v nejbližší době,“ sdělila ředitelka ledečského gymnázia Ivana Vitisková.