Na začátku odborníci lidem vysvětlili, jak to je s tématy, která se skloňují v souvislosti s premiérem Andrejem Babišem, jako je střet zájmů nebo svěřenecké fondy.

Dále vystoupil ochotník Vladimír Mátl. Toho vystřídala zpěvačka Kateřina Slavětínská, muzikant Víťa Schrek a hokejista Míra Třetina, také v roli hudebníka. "Je to reakce na Babišovo vyjádření, že je venku hezky a lidé chodí na koncerty," vysvětlil organizátor akce Petr Palovčík.

Dalším, kdo měl co říct, byl starosta Rantířova Tomáš Novotný. Popsal, jak to chodí u nich na úřadě, jak je nutné, aby byli lidé navzdory svým rozdílným názorům schopni se domluvit. Prostor dostalo i Divadlo VOKO.

Dostalo se i na názory z veřejnosti. "Mladá studentka, která se zúčastnila demonstrace na Václavském náměstí popsala, jak to tam vypadalo, jak se seznámila se stejně starými lidmi a vyměnili si svoje názory a pocity," doplnil Palovčík.

Na závěr zazněla státní hymna, česká i slovenská verze. Jako symbol toho, že se to stejně tak zpívalo před třiceti lety v listopadu, a pak se věci daly do pohybu.

Lidé se sešli také na náměstí Zachariáše z Hradce, kde je podpořili muzikanti Petra Šanclová, Slávek Janoušek a Luboš Vondrák.

"Přečetli jsme prohlášení od sdružení Milion chvilek pro demokracii. Hosté zahráli písně, které jsou staré asi třicet let, ale mají platnost i dnes. Hlavním pojítkem byla svoboda. Na náměstí dorazilo kolem dvou stovek lidí," řekla organizátorka Naďa Rezková. Závěr setkání opět patřil státní hymně.

Svou podporu Telčanům vyjádřili například umělci z Dejvického divadla v Praze, jmenovitě to byl Jaroslav Plesl.

Organizátoři protestů v Jihlavě i v Telči se chystají na další velkou demonstraci, která je v plánu 23. června na Letné v Praze.