"Když se obyvatelé sídliště dozvěděli o plánovaném kácení, překvapilo je, že půjde k zemi tolik stromů, třeba i ty zdravé. Zorganizovali proto podpisovou akci a požadovali, aby se kácelo šetrněji. Bylo jim ale řečeno, že to jinak nejde udělat," řekla obyvatelka sídliště Martina Vetchá.

Samotná revitalizace začne v jarních měsících a letos se bude týkat zadní části sídliště – tedy té od mateřské školy směrem na okraj města. Část sídliště od školky k hlavní silnici se pak bude řešit příští rok v rámci druhé a třetí etapy.

Rozkopané sídliště přinese omezení hlavně těm, co tam bydlí, ostatních se díky poloze sídliště nijak nedotkne. Podle telčského starosty Romana Fabeše vše podstatné by se měli lidé zavčasu dozvědět na informačních schůzkách.

Ilustrační foto.
Jihlava zabodovala s webem i aplikací

Rekonstrukce kanalizace a vodovodu, která se ve Štěpnici bude realizovat letos, by podle předpokladů měla vyjít na patnáct milionů korun. Městu se na ni podařilo získat dotaci ze SVAKu. Ostatní práce, které se budou na sídlišti dělat v letošním roce, mají stát asi dvanáct milionů korun. „Státní fond rozvoje bydlení nám poskytl dotaci ve výši šest milionů korun,“ dodal telčský starosta.

Revitalizace se v následujících letech dočkají i další dvě telčská sídliště, která se nacházejí v lokalitách pod poštou a na Radkovské ulici.