Gratuluji k vítězství, zajímala by mě upřímná odpověď, jestli jste očekávali takový výsledek?

Tereza Urbánková (dále TU): Vůbec. Doufala jsem do v umístění do třetího místa, že bychom mohli být. Ale že to bude první, to jsem nečekala.

David Lukačko (dále DL): Já se musím přiznat, že trošku jo. Ale konkurence byla hodně velká a tak jsem si ani nemyslel, že bychom opravdu mohli být první.

Když se vrátíme na začátek, jak těžké bylo vymyslet, co vůbec budete vařit?

TU: Bylo těžké dát to dohromady s povinnými surovinami, které stanovil Kraj Vysočina. Ale dali jsme hlavy dohromady, něco si k tomu řekli a tak se to sestavilo (smích).

DL: Něco jsme viděli v časopisech, probrali to s mistrem, trochu si jídla upravili a došli k výsledku, který jsme dnes předvedli.

Jsou nejlepší. David Lukačko, Tereza Urbánková a učitel Tomáš Partl na pódiu s vítěznou cenou.
Finále gastro soutěže Trophée Mille: Jihlavští jsou v euforii, pojedou do Remeše

Jak náročné byly přípravy, kolik času jste těmto dvěma pokrmům věnovali?

DL: Trénovali jsme na to pět dní, vždy každý den jedno jídlo. Naučit se každé z nich nám tedy trvalo dva tři dny, pak už to bylo ideální.

Na přípravy jste byli ze školy omluvení?

TU: Jelikož šlo o školní akci, tak ano.

I když jste postup zvládali, jak jste se cítili tady, bylo to jiné?

TU: Bylo a hodně. Prostředí jiné, cizí lidi…

I když jste vyhráli, bylo dneska při vaření něco, co se nepovedlo?

TU: Ano, určitě tam něco bylo, ne vše bylo perfektní, ale… Dostali jsme se na první místo (smích).

Karolína Koubová, dnes už bývalá primátorka Jihlavy.
Teď potřebuji prázdniny, říká bývalá primátorka Jihlavy Karolína Koubová

Jaké byly pocity poté, co se vyhlásilo třetí a druhé místo?

TU: Doufali jsme, byli jsme napjatí, klepali se.

DL: Přesně tak, byli jsme napnutí jak kšandy, úplně maximálně (úsměv).

Postupujete do finále v Remeši. Loni jste se tam byli podívat, letos už budete vařit…

TU: Já tam loni nebyla. Ale byla jsem tam nedávno na čtrnáct dní na stáži. Bylo to tam skvělé a hrozně se tam těším podruhé.

DL: I já se těším zpátky do Remeše, bude to úžasný.

Věříte si na stupně vítězů nebo dokonce na první místo?

DL: Na první už asi ne… Ale zkusíme se alespoň na to druhé či třetí místo dostat. To věřím, že je reálné.

TU: První místo by byla hodně velké bomba. Bude tam větší konkurence a vyhrát první místo bude určitě těžké.

Věříte, že vám dnešní úspěch v kariéře pomůže do kuchyní těch nejlepších restaurací?

TU: Určitě, odnášíme si nejen spoustu zážitků, ale i zkušeností. Víme i o chybách, které jsme udělali a to vše nás posouvá dál.

Sdílených kol je v krajském městě Vysočiny sto dvanáct.
Sdílená kola zůstanou v ulicích Jihlavy i v zimě. O koloběžkách se neuvažuje

Sama za sebe máte cíl, kam byste se chtěla dostat?

TU: Chtěla bych se naučit co nejvíce v gastronomii, získat nové zkušenosti a rozdávat je dál.

A co druhý člen vítězného týmu, kam byste chtěl vy směřovat?

DL: I já bych se chtěl dál věnovat gastronomii, učit se nová jídla, poznat nové chutě a chtěl bych se dostat někam vysoko.

Máte vysněný nějaký konkrétní hotel nebo restauraci?

DL: To nevím, ale chtěl bych se dostat do zahraničí, kde jsou hodně luxusní podniky. Tam bych se chtěl učit od těch nejlepších (úsměv).