Letošní první občánek Vysočiny, stejně jako jeho předchůdci od roku 2004, dostal od Kraje Vysočina šek a šperk se znamením kozoroha. „Je to taková malá tradiční pozornost, ale důležitější pro každé miminko je přítomnost rodičů, kteří ho mají rádi,“ poznamenal hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek, který maminku i Kryštofa v úterý dopoledne krátce navštívil.

Jaderná elektrárna Dukovany.
Jaderné elektrárny zvýšily výrobu o patnáct procent

Kryštof se narodil o týden dříve, než byl očekáván, ale zato s úctyhodnými mírami 3,7 kg a 52 cm. Mladí rodiče se shodli, že svému synkovi rozhodně nehodlají nalajnovat život, ale zároveň podotkli, že nevylučují, že do budoucna bude mít sourozence. „Zatím budeme bydlet u rodičů v Třebenicích. Bude tam veselo, protože Kryštof bude mít co nevidět stejně starého bratrance. Moje sestra bude brzy také rodit, stejně jako já si vybrala třebíčskou nemocnici,“ prozradila velice sympatická maminka Jana. 

I další děti, narozené v krajských nemocnicích na Vysočině, budou mít v rodném listě 1. leden 2018. Například v jihlavské nemocnici se čtyři hodiny po Novoroční půlnoci narodila Nina, v Pelhřimově přišel na svět čtvrt hodiny před pátou hodinou ranní malý Bohdan, v havlíčkobrodské nemocnici se v 11:50 narodil Honzík a v novoměstské nemocnici pomohli lékaři na svět hned dvěma dětem, jejich maminky byly z Poličky a Tišnova.

Veronika Dubová, Třebíč, 26. prosince 2017, 3650 g, 51 cm
Podívejte se na další krásná miminka a hlasujte v anketě