V centru města, které v únoru letošního roku hostí zimní olympijské hry, vyrostl multifunkční komplex Kvartal. Stavební náklady se přiblížily 25 milionům USD.

Kvartal představuje ucelený areál devíti samostatně stojících objektů s částečně zapuštěným podzemním podlažím. Komplex, nacházející se uprostřed městské oddychové a vycházkové zóny, nabídne obchodní a restaurační prostory, apartmánový hotel, v malé míře též kanceláře a v neposlední řadě i venkovní parkoviště pro 200 vozidel. „Čtyř až pětipodlažní budovy zaujmou celoprosklenou fasádou, která obsahuje prvky imitující antickou architekturu se sloupy a klenbami. Celý nově vzniklý areál bezesporu obohatí centrum Soči a svou měrou přispěje k důstojné prezentaci města v rámci Zimních olympijských her v roce 2014," vyjádřil se mluvčí PSJ Miroslav Fuks.

Práce se rozběhly v dubnu 2012 a neobešly se bez negativních vlivů blížících se olympijských her. Plynulý průběh díla narušovaly například stavební práce a úpravy rozvodů v okolí stavby, které byly v režii města Soči ve vazbě na olympijské přípravy.