„Dvaatřicetiletý recidivista se kromě uvedeného skutku dopustil také majetkové trestné činnosti. Kriminalisté zahájili stíhání. Muži za spáchané trestné činy hrozí až pětileté vězení," uvedla policejní mluvčí Monika Pátková.

V neděli 22. listopadu, před čtvrtou hodinou odpoledne, tento muž v bytovém domě na ulici U Cihelny vešel do ka-biny výtahu, kam před ním vstoupila mladá žena, a obnažil se. Žena se sice z výtahu velmi rychle dostala zpátky na chodbu a utekla, ovšem prožitá situace pro ni byla značně nepříjemná a stresující. Žádnou další újmu naštěstí neutrpěla.

Policisté na základě dostup-ných informací sestavili identikit podezřelého a po muži začali okamžitě pátrat. Prostřed-nictvím médií se obrátili i na veřejnost. „Na základě zveřej-něného identikitu se kriminalistům přihlásilo několik svědků," sdělila Pátková.

Ve středu 16. prosince večer pak policejní hlídka muže v souvislosti s předchozí majetkovou trestnou činností vypátrala v baru na Komenského ulici v Jihlavě. „Jedná se o dvaatřicetiletého muže z Ostravska, který byl v minulosti několikrát soudně trestán," uvedl vedoucí oddělení obecné kriminalisty Radomír Němec. Obviněný muž je stíhán na svobodě, hrozí mu trest odnětí svobody v rozmezí od šesti měsíců do pěti let.