Stanislav Máca vše vidí jinak. „Sice jsem v důchodovém věku, ale odejít jsem ještě nechtěl. Ve škole vše funguje, jak má. Chtěli, abych odstoupil, ale já jsem neodstoupil. Na začátku února mě nadřízení z krajského úřadu odvolali a vyhlásili nové výběrové řízení. Nepřijde mi, že by to bylo běžné,“ řekl Máca s tím, že do konkurzu se už pochopitelně nepřihlásil. „Mám informace, že tuto možnost využila jedna učitelka od nás ze školy,“ doplnil Máca.

Ilustrační snímek. Škola
Agresivita středoškoláků míří nejčastěji na učitele

Podle mluvčí krajského úřadu Jitky Svatošové postupovali úředníci jako obvykle. V případě Stanislava Máci uběhlo šestileté období, po kterém následuje rekonkurz. „Kraj Vysočina v letošním roce hledá ředitele tří středních škol. A to Obchodní akademie a Hotelové školy Třebíč, Gymnázia a Střední odborné školy Moravské Budějovice a Gymnázia Otokara Březiny a Střední odborné školy Telč. Vyhlášení rekonkurzu musí ze zákona předcházet odvolání ředitele, jde tedy o zcela běžnou praxi,“ sdělila Svatošová.

Ředitel Stanislav Máca chtěl studentům střední odborné školy nabídnout nové zaměření na památkovou péči nazvanou Management kulturního dědictví. Ta měla nahradit management sportu a trenérství, který skončil loni. Jak to teď bude, není jasné.

Rohozná se vyrovnává s následky Sabine.
Bez spánku a v napětí. Rohozenští se z řádění Sabine ještě nevzpamatolo