„Stavba nyní pokračuje podle harmonogramu. V budově probíhají dokončovací 
a kompletační práce a od tohoto týdne také montáž herního vybavení, která bude trvat zhruba měsíc. Jsou dokončené podkladní vrstvy 
a odvodnění parkoviště, provádí se pokládka obrubníků 
a co nevidět se začne pokládat zámková dlažba," řekl za investora Vladimír Bílek.

Program ke slavnostnímu otevření se připravuje. „Přesný program nevyzradíme, chceme, aby to bylo překvapení, ale určitě nebude chybět Robinson a jeho přátelé," dodal Ondřej Nováček, který má na starost provoz centra. Při vzniku Robinsona se investor inspiroval zejména v Německu a v Rakousku.

Pavoučí kokony nebo pirátské chýše

„Obdobná zařízení v České republice jsou situována až na výjimky v upravených starých továrních halách anebo 
v nákupních centrech. Robinson má však být ostrovem plným dobrodružství a zábavy uprostřed města. Vybrali jsme krásné místo na nábřeží, kde všudypřítomný výhled na řeku pocit ostrova ještě zesiluje," přiblížil koncept parku Nováček. Mezi největší lákadla mají patřit prvky a atrakce, jako jsou obří pavoučí kokony, zavěšené ve věži, anebo pirátské chýše.

„Vzhledem k tomu, že většině obdobných zařízení v republice se daří dobře a je po nich dostatečná poptávka, nemáme obavy, že by tomu v případě Robinsona bylo jinak," doplnil Nováček.

Rodinný park Robinson má kapacitu 150 lidí. Nabídne parkoviště pro třicet aut a dvě parkovací stání pro autobusy. Pracovat tam bude do patnácti zaměstnanců, do budoucna se počítá také se sezonními brigádníky.
„Kromě toho budeme spolupracovat se specialisty na volnočasové aktivity dětí a dospělých. Jako bonus bychom totiž chtěli nabízet příměstské tábory, dětské dílny, speciální programy pro mateřské a základní školy, tematické oslavy narozenin a tak dále," vysvětlil plány investora Nováček.

Zábavní centrum pro rodiny s dětmi má zaplnit prázdné místo v nabídce volnočasových aktivit na Vysočině. „Takové centrum v kraji určitě chybělo. Naše sdružení tedy muselo pořádat celodenní výlet třeba do Brna do podobné herny. Do Jihlavy ale hromadnou výpravu nechystáme. Vypadá to spíše, že se několik maminek domluví a navštívíme ho s dětmi společně. Děti se nejvíc baví, když si vše můžou užít s kamarády. Ale jak často tam budeme jezdit, to si nyní netroufnu říct, bude záležet na finanční náročnosti," myslí si třeba maminka Ivana Kalinová z hodického sdružení rodin s dětmi HRAD.

Původní myšlenka rodinných indoorových parků, nezávislých na počasí a fungujících celoročně, pochází z USA. „Jejich obliba spočívá v tom, že nabízejí kdykoliv bez ohledu na roční období a aktuální počasí kvalitní program pro všechny členy rodiny," uzavřel Nováček.