„Nemám k tomu žádné bližší informace. S panem Dobrým jsem tento rok ještě nemluvil," sdělil ke změně v budově hejtmanství krajský radní Zdeněk Chlád (ČSSD).

Poněkud překvapivá změna na hejtmanství může však pramenit z rozčarování komunistů po komunálních volbách v Havlíčkově Brodě. Tam jsou komunisté Plodík i Dobrý členy městského zastupitelstva. ČSSD v Havlíčkově Brodě přeběhla z opozičního tábora do koalice, a KSČM tak nemohla zúročit to, že v komunálních volbách získala ve městě nejvíce hlasů. Sociální demokratka Ivana Mojžyšková se stala místostarostkou Havlíčkova Brodu. Na havlíčkobrodské komunisty zbylo jen místo v opozici.

O post předsedy finančního výboru se zajímá i lidovec Miroslav Houška. „Jsem připraven pozici předsedy finančního výboru zastupitelstva Kraje Vysočina převzít. A to bez odkladu, okamžitě. Mám k tomu nejenom odborné vzdělání, ale i mnohaleté zkušenosti z obecní a krajské samosprávy, také státní správy na ministerské úrovni, praxe v obchodních firmách či finančního výboru samotného," nabízí lidovecký zastupitel Houška.

Pozici předsedy finančního výboru je Houška připraven převzít bez nároku na odměnu. „Pouze za úhradu nafty, kterou spotřebuji na cestu na jednání z bydliště v Častrově do Jihlavy. Krajský rozpočet bude šetřit na mé mzdové a další výdaje 1,466 milionu korun ročně," dodal krajský zastupitel Houška.

Když se šéf krajských zastupitelů za ODS Ota Benc o návrhu lidoveckého kolegy Houšky dozvěděl, suše konstatoval: „Dorovnávám nabídku. Taky to budu dělat jako neuvolněný," prohlásil Benc.

MIROSLAV MAREŠ