Původní termín dokončení stavby byl konec července, za zdržením stojí archeologické nálezy v lokalitě i havarijní stav kanalizace pod silnicí. Ten byl zjištěn v průběhu prací a poté bylo nutné čekat tři týdny na dodání kanalizačního potrubí nezbytného pro opravu. Za tu radnice zaplatila 300 tisíc korun, ačkoliv se o vodovodní infrastrukturu stále soudí se Svazem vodovodů a kanalizací Jihlavsko.

K dalšímu zdržení by už dojít nemělo. „Nyní už jde podle plánu, další zdržení neočekáváme,“ potvrdil včera odpoledne první náměstek primátorky Petr Laštovička (ODS). Aktuálně jsou hotové ložné vrstvy i přeložky trolejových sítí, bude se dělat finální povrch a chodníkové části.

Ilustrační foto
V Telči můžete navštívit kostely a další památky

Rozšíření Hradební ulice u Cityparku chtělo realizovat už předchozí vedení města v loňském roce současně s rekonstrukcí Brněnského mostu, kamenem úrazu byl ale nezájem stavebních firem o tuto zakázku. Přihlásila se jen jedna, který plánovaný rozpočet 11 milionů o polovinu přesáhla. Letos se podařilo akci vysoutěžit na 9,2 milionu.