Své kroky Schrek odůvodňuje tím, že současná Rada města Jihlavy svým rozhodováním nerespektuje a porušuje nastavená pravidla. Naráží tak na fakt, že Rada města udělila desetitisícovou podporu benefiční akci Nadačního fondu Šťastná hvězda a primátor města Rudolf Chloupek převzal nad celou akcí záštitu. Problém je ale v tom, že podle dotačních pravidel nesmí organizátoři na svých akcích propagovat politické strany a hnutí.

Své důvody k rezignaci považuje Schrek za natolik zásadní, že se rozhodl zvolit formu otevřeného dopisu primátorovi. „Berte prosím mé rozhodnutí v této formě jako vyjádření zásadního nesouhlasu se způsobem jakým se Rada města pod Vaším vedením "nově" rozhodla přistupovat k podpoře projektů, které na místo kulturního obohacení života obyvatel Jihlavy slouží k propagaci politických stran a hnutí,“ uvádí v dopise Schrek.

Krajské kolo soutěže Vodafone Firma roku a Česká spořitelna Živnostník roku
Kadeřnictví a výroba pracovních oděvů uspěly v podnikatelské soutěži

Celá záležitost překvapila i ředitelku Nadačního fondu Šťastná hvězda Alenu Skovajsovou. „Já osobně celé věci nerozumím. Brala jsem to jako charitativní akci. Uvařit guláš a podpořit tak dobrou věc mohli všichni, neziskové organizace, firmy ale i strany. Tuto věc beru jako politický boj a dále se k celé věci nechci vyjadřovat,“ uvedla Skovajsová.

K celé věci se vyjádřil i náměstek primátora Vratislav Výborný. „Já vím o celé věci pouze z médií. My jsme celou akci schválili na radě až poté, co akce proběhla. Žádný střet zájmu jsme neshledali. Brali jsme to jako tradici. Celou věc beru jako osobní záležitost pana předsedy,“ dodává Výborný.

Výstavba nové trolejbusové tratě ve Vrchlického ulici v Jihlavě v úseku mezi Domem zdraví a Horním Kosovem. Dělníci uchycují na stožáry výložníky, na nichž pak bude viset trolejové vedení.
OBRAZEM: Výstavba nové trolejbusové trati v Jihlavě