Motoristé jezdící po silnici II/602 mezi Jihlavou a Měřínem si podle hejtmanství novinku pochvalují. Ta totiž minimalizuje dopady prací na plynulost dopravy tím, že reaguje na intenzitu vozidel a umí zohlednit případné rozdíly. Pro stoprocentní účinnost je nutné, aby řidiči dodržovali pravidla silničního provozu.

Ilustrační foto.
Cizinec v Jihlavě posprejoval omítku. Policisté ho záhy dopadli

Ačkoliv by mohl být semafor směrem od krajského města až za mostem přes řeku Jihlavu, je před ním. „Je to zejména z důvodu nekázně řidičů, kteří nerespektovali zákaz stání na mostě,“ uvedl Karel Liška z krajského odboru dopravy.

Neukáznění řidiči

A tím seznam prohřešků řidičů v tomto úseku ani zdaleka nekončí. Místem i přes zákaz projíždí řidiči nákladních vozidel na dvanáct tun. Jiná osobní auta zase nezastaví na červenou a pokračují v jízdě. Někteří z nich byli loni odhaleni policejní hlídkou, které měli co vysvětlovat.

Řidiči budou muset letošní rok omezení ještě přečkat, poté budou mít k dispozici daleko komfortnější cestu než dosud. Všechny komplikace by měly skončit na přelomu října a listopadu, kdy bude obchvat dokončen.

Opravy mostu. Ilustrační foto.
Most u Dvorců bude zcela nový. Stavět ho budou půl roku