Proto pro ně Kraj Vysočina připravil na léto aktivitu, který jim může pomoci odstartovat aktivní životní styl, a navíc se mohou seznámit se svými vrstevníky.

V deseti městech a obcích regionu budou od července do září probíhat přednášky, jejichž témata budou blízká seniorskému publiku. „Navazujeme na tradici vyhledávaného vzdělávání seniorů v rámci univerzity třetího věku, která se koná ve spolupráci s Vysokou školou polytechnickou Jihlava nejen v krajském městě, ale i v jiných domovech pro seniory," říká radní Kraje Vysočina pro sociální oblast Petr Krčál. Zrovna dnes na vysoké škole zakončuje univerzitu třetího věku 99 absolventů, což dokazuje zájem seniorů o neustálé vzdělávání se. Tyto kurzy jsou určené pro lidi od 50 let věku.

Letní škola připravovaná krajem se uskuteční v Bystřici nad Pernštejnem, Chotěboři, Jaroměřicích nad Rokytnou, Náměšti nad Oslavou, Pacově, Polné, Světlé nad Sázavou, Třešti, Velké Bíteši a Žirovnici. V každém místě je připraveno vždy šest přednáškových bloků. Tematicky budou zaměřeny především na otázky aktivního životního stylu seniorů. „Lekce jsou nabízeny zdarma a budou trvat přibližně dvě hodiny. Z každé přednášky si senioři navíc odnesou písemné podklady pro další studium a malý dárek," doplnil radní Kraje Vysočina Krčál.

První Letní škola odstartuje 7. července v Třešti a v Polné a končí 19. září v Žirovnici. V Třešti se mohou senioři dozvědět bližší informace o letní škole v městské knihovně u vedoucí Marie Běhounkové. V Polné je kontaktní osobou Daniela Šináglová z pečovatelské služby.