Silnice je zatím ve zkušebním provozu a k její kolaudaci ještě nedošlo, v současnosti tam totiž probíhají poslední dodělávky.

Ve vesnici nyní pokračují další související práce. Dokončuje se například pokládka chodníků okolo opravené silnice, probíhají úpravy zeleně, buduje se veřejné osvětlení a podobně. Nyní se také začne stavět nová autobusová zastávka v centru a nový povrch dostanou místní komunikace v obci, například se to týká silnice, po které se řidiči dostanou do Sedlejova. „V centru Nevcehle došlo k narovnání zatáčky a v klidové zóně na návsi vznikl nový záliv pro autobusovou zastávku, včetně nových chodníků. Dřevěná čekárna na zastávce se začne stavět v nejbližších dnech a hotová by měla být do poloviny října," řekl starosta Nevcehle Luboš Pelej.

Rekonstrukci průtahu Nevcehlí financuje Kraj Vysočina, ostatní stavební akce platí obec. „Vše musí být hotové do konce letošního roku. Chodníky, veřejné osvětlení, zastávka, oprava místních komunikací a úprava veřejné zeleně vyjde na zhruba 4,4 milionu korun. Obec na to dostala dotaci ze Státního zemědělského intervenčního fondu ve výši 87 procent," doplnil Pelej.

S rekonstrukcí průtahu se v Nevcehli začalo letos v polovině května. Nejprve se opravovala silnice od autobusové zastávky směrem na Pavlov, poté přišel na řadu úsek od autobusové zastávky směrem na Urbanov. Řidiči jezdili po objízdné trase.

ZUZANA MUSILOVÁ