„Jsou tam komplikace, nebudu říkat, že nejsou,“ přiznal starosta Vladislav Hynk (KDU-ČSL). V úseku pod železničním přejezdem totiž dělníci při pokládání vodovodu a kanalizace narazili na skálu a aktuálně postupují velmi pomalu. O pár desítek metrů dál, u radnice, je naopak podloží podmáčené. „Snad už jsme našli optimální řešení, jak komunikaci založit,“ sdělil aktuální stav v pondělí odpoledne starosta.

Před pár týdny dělníky zpomalily problémy s neúplnou stavební dokumentací. Již nyní je tak jisté, že celý sedm set padesát metrů dlouhý úsek letos udělat nestihnou. Naštěstí byly práce na silnici od železničního přejezdu až po křižovatku u hasičárny již předem rozděleny na dvě etapy. „Kromě rozkopaného úseku by se měla stihnout udělat ještě zhruba půlka druhého úseku,“ upřesnil Hynk.

Před zimou se reálně skončí u autobusového nádraží, odhadl starosta. V zimě bude průtah, po kterém denně projedou tisíce aut, průjezdný a na jaře se pak dělníci dokončí zbývající část. Stejně tak vedení města plánuje odsunout na příští rok i vybudování parkoviště v ulici Na Hrázi.

Větrný Jeníkov zasáhla nová vlna nákazy koronavirem.
Větrný Jeníkov: lidem se lépe dýchá, skončila mimořádná opatření kvůli Covid-19