V sedmičlenné radě budou mít zastoupení také sdružení Polná Dobrá adresa a Společně pro Polnou a dále KDU-ČSL a ČSSD. V opozici skončí KSČM a ODS. Polná je posledním městem na Jihlavsku, kde byly povolební dohody uzavřeny. Ustavující jednání nového zastupitelstva se uskuteční v pondělí 3. listopadu od půl sedmé večer.

Povolební jednání v Polné se zablokovalo poté, co obě alternativní sdružení (Polná Dobrá adresa a Společně pro Polnou) odmítla návrh Nezávislých pro Polnou, a sice že starostou zůstane Skočdopole a post místostarosty obsadí jedno z těchto sdružení nezávislých kandidátů.

Zatímco s personálními požadavky, aby po volbách zůstala polenská radnice bez Skočdopoleho, sdružení Polná Dobrá adresa a Společně pro Polnou nepochodila, další požadavky se jim prosadit podařilo. „Prosadili jsme, že rada bude rozhodovat jen o částkách do dvou set tisíc korun, zatímco dosud to bylo půl milionu. Uspěli s požadavkem, aby se zastupitelstvo scházelo desetkrát až dvanáctkrát ročně, namísto dosavadních pěti schůzí za rok a aby v radě neměla zastoupení KSČM," informovala o průchodných požadavcích Libuše Kubová ze sdružení Polná Dobrá adresa.

Skočdopole označil dohodu za kompromisní. „Všichni museli v něčem ustoupit," řekl k středečnímu jednání.