Jedná se o školy v Urbanově, Staré Říši, Telči, Krahulčí a Mrákotíně. Hodiny budou organizované formou workshopů, takže se do nich děti budou moct samy zapojit. Zbývající z celkem patnácti poučných povídání děti uslyší na začátku školního roku.

Program pro školáky je zahnutý v kampani Čistý Kraj Vysočina, která zaštiťuje i další aktivity. Například při úklidové akci Čistá Vysočina se letos dvaadvaceti tisícům dobrovolníků podařilo vysbírat přes osmdesát tun odpadků z příkopů podél silnic v celém regionu. „Počet sesbíraných tun meziročně klesá. Stále je však množství odpadu, který řidiči vyhodí ze svých aut do přírody, alarmující,“ uvedl politik Zdravého Kraje Vysočina Martin Hyský. Podle něj se právě proto zastupitelé kraje rozhodli působit na řidiče po celý rok, aby odpadky končily v kontejneru a ne ve škarpách.

„Kampaň se snaží jednoduše a srozumitelnou formou zaujmout nejen obyvatele našeho regionu, ale i řidiče, kteří územím pouze projíždějí,“ poznamenal Hyský. S financováním snahy pomáhá Státní fond životního prostředí.

Na cestách skrz Vysočinu tak lidé mohou potkat autobusy hromadné dopravy, které mají na zadním okně umístěnou výzvu proti vyhazování odpadků z vozů.

Zápas 1.A třídy skupiny A mezi TJ Jiskra Dobronín a TJ Slovan Kamenice.
OBRAZEM: Kostelec dvakrát vedl, ale nakonec má jen bod