Počasí vyšlo na jedničku a zájem byl značný. Ve dvě hodiny, kdy měla akce začínat, byla před fotbalovým hřištěm dlouhá fronta. Letošní ročník byl ve stylu country a tak si návštěvníci mohli zkusit práci s lasem, střelbu ze vzduchovky nebo se projet na koni.

To hlavní ale byla cesta Pohádkovým lesem, na kterou pořadatelé pouštěli skupinky po deseti dětech s jejich doprovody. I když se děti z jednotlivých skupin poté na trase různě prolínaly, jednalo se o rozumné řešení. Dětí totiž přišlo několik stovek a těch pár minut čekání, které mohly trávit na dílničkách, na pískovišti nebo jinými nachystanými aktivitami, jim určitě nevadilo.

Ilustrační foto
Na urgentu končí více lidí s alergickými reakcemi

Cesta Pohádkovým lesem začínala písničkou a „panákem“, kterého si však mohli dát i nejmenší návštěvníci. Pak už byl na trase Krakonoš, piráti, Sněhurka, Mimoni, vodník s Amálkou, kráska a zvíře, jezinky a řada dalších pohádkových postaviček. Celkem bylo na příjemné několik desítek minut trvající cestě lesem patnáct stanovišť, na každém z nich pak byla kvízová otázka a úkol pro děti. Sladká odměna nesměla chybět.

Na konci pak děti dostaly za vyplněný kvíz medaili a dárky, zároveň mohly zvolit nejoblíbenější pohádku. A stejně tak hlasovali i dospělí. „Kráska a zvíře je moje oblíbená pohádka, napsala jsem jí bez váhání. Až pak jsem si vzpomněla, že piráti byli taky skvělí. Tím, že byli na začátku, jsem na ně zapomněla,“ svěřila se Anna Vagová, která do Dobronína zavítala ze Žďárska.

Po absolvování trasy lesem málokdo spěchal domů. Na akci se podílelo přes sto lidí z řady dobronínských spolků a ti, kteří nebyli na trase, měli své stánky právě na hřišti. Tam se také tančilo, občerstvení bylo stále dost a slunce jen hřálo. Akci tedy nelze hodnotit jinak než jako vydařenou.