Prvního a třetího psa dělilo pouhých osm bodů. Celkem mohli psi s jejich vůdci získat až 500 bodů, vítěz bral první cenu za 488 bodů. Ztratil tedy minimum. Soutěž ohařů tentokrát konala na Vysočině.

Vítězný Jiří Pospíšil se svým krátkosrstým ohařem Charkou bral také prvenství v disciplíně nejlepší barva. Do souboje o republikový titul se zapojilo 20 psů, dva z nich v průběhu soutěže odstoupili, další tři neobstáli. Umístění tak bralo celkem patnáct psů. Ti museli první zářijový víkend v honitbách na Jihlavsku a Havlíčkobrodsku prokázat své dovednosti v lese, na poli i ve vodě. Celkem pro ně bylo připraveno 28 disciplín.

Do nejvyšší republikové soutěže se nominovali také dva zástupci z Vysočiny, konkrétně z Třebíčska. V jejich minisouboji zvítězil ohař Falco z Illova dvora s vůdcem Milošem Knotkem. Ti skončili celkově jedenáctí. Bred z Višňové Antonína Pokorného se musel spokojit se čtrnáctou příčkou. Ani jeden se tedy přímo nenominovali na Memoriál Karla Podhajského, což je nejvyšší soutěž pro ohaře. Jde o mezinárodní mistrovství, kde se mohou soutěžící měřit se zahraniční konkurencí.

Memoriál Richarda Knolla se každým rokem stěhuje po celé republice, příští ročník bude pořádat myslivecké sdružení na Nymbursku. Letos se pořádání ujmul Okresní myslivecký spolek Jihlava v čele s ředitelem Josefem Prokešem.

Prvních pět míst:

1. Charka z Černých Blat – Jiří Pospíšil
2. Laky z Fančali – Petr Novotný
3. Quesa ze Štípek – Luděk Müller
4. Cita z Březové Stráně – Josef Hlaváč
5. Ir od Hradu Lukova – Bedřich Černobila