Vláda zavřela restaurace. Proto Rémi Decroix vyměnil kuchařskou zástěru za montérky a dal se do práce. „Kromě toho, že je kuchař, je i manuálně velmi zručný. Když si zhodnotil, že není možné vařit, tak se s radostí vrhl do manuálních prací. Relaxace jinou prací u něj funguje na sto procent,“ nešetří chválou na svého manžela Eva Decroix, která se dále i přes koronavirovou krizi věnuje advokátní činnosti a komunální politice.

Vzhledem k tomu, že doba uzavření je poměrně dlouhá, hodiny a hodiny práce jsou na luxusní restauraci vidět. „Vše máme nově zrekonstruované, natřené, máme nový chodníček, opečovanou zahrádku,“ jmenuje Eva Decroix a dodává, že se s manželem už těší na návštěvníky. „Je to tady takové prázdné a smutné. Trvá to už moc dlouho,“ smutní žena kuchaře.

Jídlo do krabičky

I přes současnou situaci se však v Bistrot de papa stále vaří. Je možné si objednat jídlo v krabičce a každý telefon manžele potěší. „Jsme si ale vědomi toho, že něco jiného je dát si oběd v příjemném prostředí, kde ho někdo donese na stůl nebo objednat si ho domů v plastové krabičce. Kouzlo částečně zmizí,“ zdůraznila Eva Decroix.

Bistrot de papa poslední roky vyhledávají i snoubenci pro svůj velký den, jde ale o malé svatby. „Často se schází jen snoubenci a svědci, jsou to takové uvolněné, neformální svatby. Nejsou to velké veselky, pro ty nemáme prostor a se smutkem je musíme odmítat,“ vysvětlila advokátka.

Podle ní je kouzelné, že sama kolikrát o svatbě ani neví předem. „Někdo si objedná stůl pro čtyři a nakonec se ukáže, že je to svatební oběd,“ usměje se. V současné zvláštní době se dokonce stává, že si novomanželé objednají svatební oběd v krabičce. Nyní už majitelé Bistrot de papa vyhlíží světlo na konci tunelu. „Pro Rémiho je vaření především o tom, že rozdává radost a potěšení z jídla. Rozdávání jídel v krabičkách není ono, tak snad už se brzy lidé vrátí nejen k nám, ale do všech restaurací,“ uzavírá Eva Decroix.