Polovinu částky obdrželo občanské sdružení Záře na rekondiční pobyty osob s poruchami hybnosti a komunikace, dalších padesát tisíc korun připadlo Dětskému centru v Jihlavě.

Dětské centrum využije dar na postupnou výměnu starých kovových postýlek za nové dřevěné postýlky. „Nejde zajet do obchodního domu a koupit postýlku na jednu sezonu. Potřebujeme kvalitní vybavení. Je to nákladné, výměna probíhá postupně. Daru si velmi vážíme, opravdu nám pomůže," vyjádřila se ředitelka Dětského centra (DC) Jihlava Ivana Ryglová.

Občanskému sdružení Záře pomůže finanční dar na zajištění rekondičního pobytu se zdravotnickým týmem pro postižené seniory. Minulý rok obdrželo sdružení dotaci od Ministerstva zdravotnictví České republiky, letos však vzhledem ke škrtům ve zdravotnictví musí sdružení shánět nové zdroje.

Pacienti po mozkových příhodách jsou propuštěni do domácí péče v podstatě odkázáni sami na sebe a rodinu. „Pro pacienty samotné je pak nesmírně důležité zapojit se zpět do běžného života. Sdružení vítá každou pomoc, která přispěje k organizaci zásadních rekondičních pobytů," sdělil Vít Kaňkovský, který dar přebíral.

Partnerem akce byla společnost Corbada, která výslednou částku dokryla z prostředků firmy.