Dělníci na opravě silnice nyní pracují ve střední části ulice od křižovatky s ulicí Třebízského směrem k centru města. Předběžně by tato etapa měla skončit 16. srpna. Po dokončení druhé etapy se bude pokračovat poslední částí, která vyřeší horní část ulice 
a náměstí Svobody. Dodavatel nyní požádal o dřívější zahájení třetí etapy, a to v úseku slepého ramena náměstí Svobody, kde chce zahájit práce už 3. srpna.

„Před zahájením bude v úseku patřičné dopravní značení, stavba bude informovat obyvatele přilehlých domů letáky a cedulí s termínem uzavírky," informoval Vojtěch Kašpar z firmy Vyznač s.r.o. Práce na zbývajícím úseku Srázné ulice plynule navážou po dokončení druhé etapy.

Revitalizace Srázné ulice řeší prostor od její dolní části, kde se sbíhá s ulicemi Úvoz 
a Gorkého, až po horní část 
a náměstí Svobody. „Základem je rekonstrukce vodovodu a kanalizace, následuje pokládání nových povrchů vozovky a chodníků, do ulice se umístí nové veřejné osvětlení a mobiliář, dojde také na úpravy zeleně," vyjmenoval mluvčí jihlavské radnice Radek Tulis.

V dolní části Srázné je nová dlažba. Mezi ní jsou žulové kameny, do kterých je vytesaná nadmořská výška. Lidem stoupajícím ulicí kameny říkají, kolik metrů nad mořem se právě nacházejí. První 
z kamenů označuje výšku 475 metrů nad mořem, je kousek od nového kruhového objezdu. Kameny ve Srázné budou po celé její délce.

Malá kruhová křižovatka 
v dolní části Srázné, kde se 
k ulici sbíhají ulice Úvoz, Gorkého, Na Stoupách a výjezd od soukromého objektu tady podle jihlavské radni-ce vyřešila nepřehlednou dopravní situaci. Proti „kruháčku" někteří obyvatelé Srázné sepisovali petici, nakonec ale přece jenom vznikl. „Já jsem petici nepodepsal, ale moc se mi to taky nezamlouvalo. Nakonec však musím říct, že to není tak špatné a už jsem si zvykl. Teď ještě aby se ulice co nejdříve otevřela, a bude to fajn," řekl obyvatel Srázné Michal Šťastný.

Náklady na revitalizaci Srázné ulice budou asi 36 milionů korun, z výběrového řízení se dodavatelem stala firma Strabag a.s., Jihlava na úpravy získala dotaci. Hotovo by mělo být do konce roku.