„V tuto chvíli se dá říci, že může začít namrazovat. Namrazování ale zahájíme nejspíše až za účasti provozovatele. Tuto otázku jsme ještě neřešili," řekl ve čtvrtek při kontrolním dni „zimáčku" Pavel Podhorský, hlavní stavbyvedoucí.

Vedlejší hale pro zimní sporty v tuto chvíli schází mantinely ochranná skla, sítě a osvětlení. Podle původního plánu měla být stavba dokončena v květnu příštího roku, stavbaři jsou ale rychlejší, a tak se hala dočká otevření nejspíše už v únoru.

O tom, kdo vstoupí na novou ledovou plochu jako první, se zatím vedou spekulace. Podle jihlavského primátora Jaroslava Vymazala by to měl být někdo, pro koho je hala určená. „Je to hala především pro mládež a veřejnost, v tomto duchu by se tak měla i otevírat. Pozveme třeba žáky škol a školek nebo se zde bude konat hokejový turnaj pro žáky a podobně," řekl Vymazal.

Jednatel jihlavské Dukly Bedřich Ščerban má v tuto chvíli na stole pracovní variantu rozpisu, kdo a kdy bude nový led užívat. „Zamýšlíme se nad tím, kdy a jak co bude. Jsou tam volná místa pro bruslení škol i amatéry," potvrdil Ščerban. Na nové hale si cení nejvíce toho, že vůbec vznikla. „Mluvilo se o tom opravdu už řadu let, hlavní hala stárla a nic se nedělo. Poptávka po ledu přitom stoprocentně převyšuje nabídku. To, že stavba bude hotová skoro o tři měsíce dříve, je dobrá zpráva pro fanoušky i pro zájemce o bruslení," dodal jednatel.

Téměř hotové je také podzemní parkoviště pod halou. Zbývá tam upravit podlaha a osvětlení. „Výška parkoviště je 2,1 metru, takže tam jsou i nějaké omezující prvky," doplnil stavbyvedoucí.