Situace komplikuje nejen každodenní dojíždění do práce, ale vyznat se v uzavírkách budou muset také turisté přijíždějící do Telče. „Cestou na Pelhřimov, kde pracuji, je to uzavřené, což mě dost zdržuje. Dnes se chystám do Strachoňovic, ale v Radkově zase opravují most,“ stěžuje si na stav dopravy mladý řidič Lukáš Kadlec.

Jedno z nejvýraznějších omezení představují práce na silnici vedoucí z Telče směrem k Dačicím. „Do konce září je zcela uzavřena silnice v úseku od okružní křižovatky na ulici Dačická po hranice kraje. Přičemž úsek od kruhového objezdu na Dačické po křižovatku směrem na Radkov je v současné době průjezdný, stavební práce jsou tam totiž naplánovány až na září,“ uvedla mluvčí hejtmanství Jitka Svatošová. Doporučená objízdná trasa vede přes silnici číslo třiadvacet směrem na Starou Říši a dále přes Novou Říši. „Na Dačice to většinou objíždím přes Kostelní Vydří, ale tamní silnice jsou úzké a v hrozném stavu,“ doplnil Kadlec.

Do tradiční akce Čistá Vysočina se zapojilo dvaadvacet tisíc dobrovolníků.
Z přírody Vysočiny zmizelo 73 tun odpadků

Neprojízdná je také křižovatka Kasárna, kde má koncem října stát nový kruhový objezd. Řidiči, kteří míří do Třebíče musí úsek objet přes Urbanov, Dlouhou Brtnici či Opatov a napojit se v Předíně. Stavbaři pracují rovněž mezi Telčí a Horní Cerekví, a to až do konce podzimu. V současnosti je zátarasa těsně za Telčí, šoféři se jí vyhnou cestou směrem na Třešť přes Volevčice, poté se mohou napojit na obvyklou trasu.

Až do chladných měsíců budou řidiči čekat na zprůjezdnění trasy mezi Telčí a Zvolenovicemi, do Nové Říše nyní dojedou přes Dolní Dvorce a Dyjičku. O něco dříve bude možné projet z Třeštice do Doupěte, tamní most má být podle plánu spravený v polovině srpna. Na konci prázdnin stavbaři otevřou také most v Radkově.

Pojízdná ordinace, kde si lidé mohou zdarma nechat vyšetřit zrak, pigmentová znaménka na kůži, stavbu těla ale i nožní klenbu, dorazila v sobotu do areálu Český mlýn v Jihlavě. Pacienti nejvíce oceňují rychlost vyšetření bez zbytečného čekání u lékaře. Kr
Prevenci nejvíce podceňují muži okolo padesátky