„V příštím roce nás čeká veškerá administrativa a uvidíme, zda stihneme také zahájení stavby,“ sdělil starosta Telče Roman Fabeš. Původně mělo dojít k rozšíření počtu tříd v budově mateřinky na Nerudově ulici. To ale nakonec není možné realizovat z technických důvodů.

Horácké divadlo Jihlava. Velká scéna HDJ.
Děti se učí rozumět divadlu

„Dostatek míst ve školkách, to je téma, které se řeší pořád. Jednou je dětí moc, třídy praskají ve švech a hledají se nové prostory. Jindy se zase počet dětí sníží a je tu problém, co udělat s prázdnými třídami. Do toho diskuse o věku, kdy má dítě začít chodit do školky. Tím vším jsme si v Telči několikrát prošli. Jsem rád, že nyní pro nás platí ta první varianta a dětí je teď ve městě i v okolí spousta,“ vysvětlil Roman Fabeš.

Telčské radnici se na akci podařilo získat evropskou dotaci ve výši 6,2 miliony korun. Celkové náklady jsou 7,2 miliony korun. „Žádost o dotace jsme podávali před rokem a půl. Vůbec netušíme, proč se hodnocení tohoto dotačního programu tak protáhlo. Ale nakonec to dopadlo dobře,“ doplnil k tomu Fabeš.