Že je o hody opravdu velký zájem, dokazovala fronta, která se vytvořila ihned po otevření sálu. Lidé v ní čekali především na čerstvé maso a jitrnice. „Láká mě především dobré jídlo, koupím si tady jitrnici a jelita a o oběd mám postaráno," pochvalovala si Libuše Nováková, jedna z návštěvnic.

Celou akci měl na starosti sbor dobrovolných hasičů ze zmiňované obce, kteří si velký zájem lidí pochvalovali. „Každý rok přijde zhruba tisícovka návštěvníků," přiblížil Petr Kabátek, vedoucí místních dobrovolných hasičů.

Výběr vepřových dobrot byl opravdu veliký. „Pro návštěvníky jsme připravili teplé i studené pochoutky, nechybí například tlačenka, sádlo, škvarky, řízky, sekaná, výpečky nebo zabijačková polévka," představil opravdu bohatou nabídku Kabátek.

Domácí produkty

Většina výrobků byla domácí výroby, nesmělo chybět ani pivo, které rovněž pocházelo s místního malého pivovaru. „Na hody se připravujeme zhruba dva dny. Musí se nachystat sál, připravit maso, obalit řízky, upéct koláče a mnoho dalšího, úklidem potom strávíme skoro celý týden," popsal organizaci Kabátek.

Po celý den byl k dispozici skákací hrad pro děti, což byla pro rodiče vítaná atrakce. „Dcera se na něm pořádně vydováděla a my jsme měli navíc čas věnovat se ochutnávání všech dobrot v klidu. Jsem moc ráda, že se takováto akce koná i v takové malé obci, jako je Střížov a že organizátoři myslí i na děti," popsala výhody dětské atrakce jedna z návštěvnic Helena Vágnerová.
Pro všechny jedlíky, kteří vydrželi na vepřových hodech až do konce, zahrála v sedm hodin večer k tanci kapela Dostavník.

MARKÉTA JELÍNKOVÁ