Že tady vůbec není dostatek sněhu, organizátorům a sportovcům nevadí. První ročník amatérského klání v biatlonu na fotbalovém hřišti v Třešti proběhne už v sobotu. Nadšenci však místo běžeckého lyžování a střelby zkombinují běh a střelbu.

„Nedostatek sněhu nás nijak neomezí. Místo běžek si sportovci nazují běžeckou obuv a vydají se na trať," popsal za organizátory Zbyněk Růžička. Akci na fotbalovém hřišti pořádá tenisový oddíl TJ Slavoj Třešť.

A jak to mají vymyšlené? Přihlášení sportovci se nejprve vydají na půlkilometrovou trať podél fotbalového hřiště a zaujmou polohu pro střelbu ve stoje. Poté, co budou mít odstříleno, tak se vydají na dvoukilometrovou trať mimo fotbalový areál do přírody směrem k rybníku Valcha u Hodic. Až se vrátí zpět na hřiště, tak ulehnou ke střelbě v leže. Poté se opět vydají na dvoukilometrovou trať, která povede do cíle. Profil a vedení tratě pořadatelé upraví podle přírodních podmínek. Dohromady tedy sportovci uběhnou 4,5 kilometru.

„Bude se střílet vzduchovkou zhruba z deseti až patnácti metrů do padacích terčů," přiblížil střeleckou disciplínu Růžička. Přihlášky mohli zájemci podávat do čtvrtka, přesto však podle Růžičky bude prostor pro přihlášení zájemců přímo na místě.

Prezentace začne v sobotu od 9 hodin na fotbalovém hřišti v Třešti, samotný start biatlonu je naplánovaný na 11 hodinu dopoledne. Startovné je 100 korun. Soutěžit se bude zřejmě v kategoriích muži, ženy a mládež do 18 let.