Linka číslo dvanáct tak bude ukončena na zastávce Červený Kříž zastávka. „Není možné obsluhovat dvě konečné zastávky po objížďce, která vede po silnici I/38 a přes světelnou křižovatku s dlouhým čekáním na semaforech. Naše autobusy by to zdrželo a nemohly by dodržovat jízdní řád jinde v Jihlavě. Lidé by nestíhali návazné spoje. Je nám to líto, ale jinak to zařídit nejde,“ vysvětlil předseda představenstva jihlavského dopravního podniku Radim Rovner.

Kamery úsekového měření rychlosti v Kuchařovicích u Znojma. Ilustrační foto.
Hluk v Horním Kosově: řešením může být úsekové měření rychlosti

Silnice bude zavřená, protože v Červeném Kříži a Antonínově Dole staví právě firma Porr chodník a kanalizaci. „Obyvatelé částí Jihlavy Antonínův Důl a Červený Kříž se do svých nemovitostí až na pár výjimek dostanou. Všichni jsou nebo ještě budou informováni,“ upřesnil Adam Benáček z odboru rozvoje města jihlavského magistrátu.

Od dvacátého devátého září od 17:30 bude zároveň probíhat údržba systémů Dopravního podniku města Jihlavy. Po dobu údržby tak mimo provoz budou jihlavské samoobslužné modré automaty, tudíž nebude možné si koupit papírové jízdenky, ani dobíjet Jihlavské karty. Papírové jízdenky ale budou i nadále k dispozici v automatech žlutých, nebo u řidičů. Provoz modrých automatů bude obnoven ve čtvrtek třicátého září ráno.