Po krajském městě Vysočiny se pohybuje celkem pětadvacet skupin, každá z nich musí mít jednoho člena staršího patnáct let. „Všechny skupiny s sebou mají také průkazku Tříkrálové sbírky, osvědčení o jejím konání a plnou moc,“ uvedla ředitelka charity Hana Fexová s tím, že na pokladničce, do které koledníci peníze vybírají, je znak Charity ČR a oficiální pečeť.

Vybrané peníze jihlavská charita využije například na odlehčovací službu pro osoby s tělesným, mentálním a kombinovaným postižením nebo na zkvalitnění terénních služeb pečujících zejména o seniory.

Mráz na skle auta v pátek 7. ledna ráno.
Mrazivé ráno v Jihlavě: teplota klesla až pod minus deset stupňů

Kdo by snad koledníky nepotkal, může přispět online na www.trikralovasbirka.cz nebo rovnou na účet 66008822/0800 s variabilním symbolem 777966500. „Peníze je možné věnovat také do statických veřejně přístupných pokladniček v sídle Oblastní charity Jihlava na Jakubském náměstí nebo v Pekárně Veselo v ulici Husova,“ doplnila Fexová.

Možnost přispět bude také na akci Tříkrálový svařák, která bude 12. ledna od tří do pěti odpoledne na Masarykově náměstí.