Průvodci jim budou pedagogové z Vysoké školy polytechnické Jihlava (VŠPJ) Připraveny jsou dvě prohlídkové trasy.

„Tradiční, přibližně hodinová trasa nabídne bezplatnou návštěvu Brány Matky Boží či městské opevnění.

Tříhodinovou rozšířenou trasou, na níž se návštěvníci dozvědí zajímavosti o jihlavských kostelech, krytém dvoře Muzea Vysočiny Jihlava a dalších pamětihodnostech Jihlavy, provede akademický malíř Vladimír Netolička," lákal zájemce na akci mluvčí VŠPJ Tomáš Obruba.

Městem budou provádět učitelé z jihlavské Katedry cestovního ruchu. Prohlídky začnou v 10, ve 12 a poslední ve 14 hodin a odstartují vždy před Turistickým informačním centrem sídlícím v budově jihlavské radnice. Obě trasy budou ukončeny v budově VŠPJ, kde v minulosti sídlil soud. Účastníci prohlídek si tam budou moci na závěr prohlédnout fotografie akademického malíře Martina Kosa. Výstava nese název Konfrontace staré a nové Jihlavy.

PROHLÍDKU V CIZÍM SI OBJEDNEJTE

VŠPJ nabízí prohlídky i v cizích jazycích, a to v angličtině, němčině, ruštině, francouzštině, španělštině a italštině. Ty je však třeba si předem domluvit v Cestovní kanceláři VŠPJ či na e-mailové adrese cestovka@vspj.cz.

Prohlídkami historického centra Jihlavy se VŠPJ připojuje k celostátní akci u příležitosti Mezinárodního dne průvodců cestovního ruchu, který připadá na 21. února.

IVANA HOLZBAUEROVÁ