Ředitel jihlavské stavební školy působí ve své funkci již sedmadvacet let. Dle Kraje Vysočina se mu podařilo obnovit stavební průmyslovku v Jihlavě, zahájil rozvoj mnohaoborové školy, která je dnes největší stavební školou v Kraji Vysočina. Oceněn byl i učitel této střední školy Jiří Volšinský.

Dalšími držiteli ocenění jsou Roman Veselský ze žďárského gymnázia, Vlasta Rýdlová ze školy v Ledči nad Sázavou, Naděžda Žáčková z Havlíčkova Brodu, Petr Zahrádka učící rovněž ve Žďáru nad Sázavou a Alena Zina Janáčková z Moravských Budějovic.

Výstava aut Jamese Bonda včetně originálního automobilu Lotus Esprit Turbo z filmu Jen pro tvé oči (For your eyes only) v životní velikosti.
Fanoušci agenta 007 si přijdou na své

Na Vysočině aktuálně učí 1888 pedagogických pracovníků, učitelské povolání pak na základních i středních školách v kraji bez ohledu na zřizovatele vykonává 8521 učitelů a učitelek.

„Být pedagogem je poslání, dnes i uměním, protože zaujmout mladé lidi a přimět je k poznávání nových věcí je často náročná práce,“ uvedl náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast sociálních věcí a pedagog na základní škole Pavel Franěk.